Side dedikeret til bekæmpelse af dræbersnegle / Iberisk skovsnegl. Fokus på sneglesikre planter, Sneglefjendske haver, Sneglefælder. Ferramol, sneglekorn"> Dræbersnegle .......... no problem!: Sneglesikre planter

fredag den 10. august 2007

Sneglesikre planter

Dræbersneglene er nærmest alt-ædende, men de går især efter frugter og grønsager samt saftige bladplanter f.eks. som hosta og dahliaer. Men der er også mange planter der stort set altid går fri, selvom ingen planter måske er 100 % sneglesikker, hvids der er mange sulte snegle. Med det rigtige plantevalg er det muligt at lave en flot prydhave selvom der er mange snegle i haven. Derimod er det næsten umuligt at have en køkkenhave, der ikke bliver angrebet. Med mindre den hegnes effektivt.

De går til gengæld sjældent til angreb på træer og buske og heller ikke andre planter, der er hårde at spise som f.eks. bambus, lavendel og rosmarin. Normalt kan de heller ikke lide kraftigt duftende planter, men her er tagetes en lysende undtagelse. Græsser og bregner lader de som regel også være i fred.




Snegle-resistente stauder
Ingen staude er vel 100 % snegle-sikker, men planter der indeholder giftstoffer eller har hårede eller sukkulente blade går som regel fri. Herunder er en liste over stauder, der næsten altid går fri af snegleangreb.

Ajuga, læbeløs, Aconitum, venusvogn, Alchemilla, løvefod, Aquilegia, akeleje, Anaphalis, perlekurv, Anemona, (høst)anemone, Artemesia, ambra, malurt, Campanula, klokkeblomst, Dianthus, nellike, Digitalis, fingerbøl, Echinacea, purpursolhat, Echinops, kugletidsel, Eurphorbia, vortemælk, Geranium, storkenæb, Geum, nellikerod, Hedera, vedbend, Hemerocallis, daglilje, Heuchera, alunrod, Iberis, snepude, Iris, iris, Lamium, guldnælde, Lavandula, lavendel, Leucanthemum, margerit, Lysimachia, fredløs, Nepeta, katteurt, Paeonia, pæon, Phlox, floks, Polygonatum, storkonval, Pulmonaria, lungeurt, Saxifraga, stenbræk, Salvia, salvie, Santolina, cypresurt, Scabiosa, skabiose, Sedum, stenurt, Valerian, læge-baldrian, Veronica, ærenpris, Vinca, vintergrøn.

Desuden enkelte hosta (!) f.eks. Hosta tokudama, H. sieboldiana og ‘Sum and Substance‘

Kom gerne med forslag til flere sneglesikre planter eller kommenter dem der er på listen.

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

mine floks er altså blevet angrebet af snegle!

Karen Steenberg sagde ...

Hvad med løgplanter, er de oppe for tidligt til at sneglene rigtig er kommet i gang, og hvad med Rhodoer og andre surbundsplanter?

Frank Kirkegaard sagde ...

Floks kan især blive angrebet som unge - idet de skyder op af jorden - senere er de ikke særligt populære hos sneglene, men de kan selvfølgelig gå hen og blive rigtig sultne - og dermed mindre kræsne.

Jeg har ikke set løgplanter blive spist af snegle, men det er der måske andre der har?

Surbundsplanter? Rododendron og andre vedplanter bliver sjældent alvorligt angrebet.

Anonym sagde ...

Mine purpur-solhat blev angrebet og efterfølgende gravet op. Løvehale, sporebaldrian, pudenellike, sølvcinaria, venusvogn, liljekonval, pileurt, pæon, bonderose, bispehue, julerose angribes ikke hos mig.

Hanne, blomsterdalen.dk

Anonym sagde ...

Hej,

Ja, jeg har selv været på Bornholm om sommeren, og ej, hvor er der mange haver fyldte med dræbersnegle. Jeg fandt denne hjemmeside, som er lavet af haveejere som er trætte af dræbersnegle:

http://www.stopsneglene.org/

Jeg har også selv været plaget, men har endelig fået løst problemet i min have.