Side dedikeret til bekæmpelse af dræbersnegle / Iberisk skovsnegl. Fokus på sneglesikre planter, Sneglefjendske haver, Sneglefælder. Ferramol, sneglekorn"> Dræbersnegle .......... no problem!: Hegn og barrierer

fredag den 10. august 2007

Hegn og barrierer

Nogle planter er bare så fristende for snegle, at de bliver spist som det første, blot der er en enkelt snegl i haven. Især køkkenhaven er udsat og kan kræve et effektivt hegn.

Barrierer
Flere har forsøgt at holde sneglene ude fra haven ved hjælp af kalk, hvidløg, kaffegrums, aske, kalk, salt eller indkøbte granulater m.v., der hældes ud på jorden. Det har bestemt en afskrækkede virkning på sneglene, men problemet er, at især kalk, aske og salt hurtigt bliver regnet væk og desuden på længere sigt kan skade jorden. Barrierer har deres berettigelse omkring enkelte planter eller som strøelse under større plantegrupper

Effektivt hegn
Et permanent sneglehegn sætter en mere effektiv stopper for sneglene. Det kan laves af en metalplade, der i toppen er bøjet 55 grader. Det er den magiske vinkel som sneglene ikke kan bøje sig rundt om. Det er blot vigtigt, at der ikke vokser planter op omkring hegnet som sneglene så kan bruge som bro til køkkenurterne. Hegnet kan graves ned i jorden, eller sættes på trærammer omkring højbede.


Højbed forsynet med sneglehegn. Her kan du have salaten i fred for sneglene



Sneglehegn kan købes færdigt, men kan også laves hos den lokale smed, hvor du kan få dem i længder, der passer lige til din have. Ofte uden at det af den grund bliver dyrere.

Kobber og elhegn
Kobber har en afskrækkende effekt, da det giver sneglene et let stød, ligesom når man bider i et stykke sølvpapir med en tand, der har en amalgamfyldning. Der sælges kobbermåtter og tæpper til at sætte omkring særligt udsatte planter. Desuden kobberringe til at sætte omkring krukker, så sneglene ikke kravler derop (se link over forhandlere nederst).
Elektriske hegn er også meget effektive, men kræver solide tråde, der holder længe, og det er også afhængig af at vegetationen omkring ikke bliver for kraftig, så den kan bruges som stige. 


Ampler
Kikser alt andet, så er ampler (frithængende krukker) en effektiv måde at slippe af med sneglene på. De kan også bruges til at dyrke salat i.

 
Dræbersneglen er også kommet til Christiansø. Her dyrkes salat i spande for at undgå snegleangreb.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej,

Ja, jeg har selv været på Bornholm om sommeren, og ej, hvor er der mange haver fyldte med dræbersnegle. Jeg fandt denne hjemmeside, som er lavet af haveejere som er trætte af dræbersnegle:

http://www.stopsneglene.org/

Jeg har også selv været plaget, men har endelig fået løst problemet i min have.

Anonym sagde ...

Kan kun sige som Warren Chandler at har du problemer i dit liv tag straks kontakt til Baba Egbe..
Jeg var træt at livet og spillede konstant russisk roulette med min revolver med som alt andet i mit på det tidspunkt fejlede jeg også der så kontaktede jeg Baba og nu lever jeg i sus og dus i wiskey bæltet..
Så fat knogle og ring til ham og ja det koste en pænt slat at få hjælp at denne mandlige udgave af moder theresa men hvem vil ikke gerne investere i sig selv..